Намесата ни в разговорите между президента и премиера на България не мисля, че ще е уместна, нека не коментираме кой от тях какво е казал. Това заяви в ефира на "Здравей, България" Емил Христов от ГЕРБ по повод на задочния спор между Румен Радев и Бойко Борисов.
„Що се отнася до съветниците на премиера – не знам кои са, не съм сред тях. Виждах Борисов преди повече от два месеца и не сме говорили. Документи все пак съществуват. Смущаващо за нас е, че премиерът на страната Орешарски се среща с представители на частна компания, докато тече процедура", каза още той.

В студиото бе и Славчо Велков от БСП, който се противопостави на колегата си от ГЕРБ.
 
„Аз се присъединявам към това, което каза господин Христов, че не можем да коментираме диалога на сегашния премиер и президент. Искам да кажа, че по-късно, премиерът вече Борисов, се срещна с друг премиер и заяви пред него, че започваме да се пазарим за нови изтребители. Когато говорим, че има документи, господин Христов, трябва да кажете, че те са пред вас и в тях има данни и изводи за лобизъм, не да говорите просто така", заяви Велков.

„Цитирайте с каква цел е създадена Комисията, тя няма общо с президента. А вие от къде имате документа, като не ви е изпратен. Изпратен е само до членовете на Комисията“, запита Христов.
 
Велков отговори, че това не е секретен документ и е член на Комисията по отбрана и се е сдобил с него от там.