Нашият депутат Ангел Джамбазки изрази позицията си за първия мобилен пакет в Европейския парламент. Проблемът винаги идва, когато шумът идва отдолу, т.с от фирмите превозвачи. Те започнаха да алармират, че ще има проблеми с тази европейска директива, която се приема и съответно правителството и ние като народни представители започнахме да реагираме.

Това каза депутатът от ВМРО Александър Сабанов в ефира на предаването „Денят на живо” по Канал 3.

Нормално е нашите превозвачи, да си ги защитаваме ние, както прави г-н Макрон прави с техните си превозвачи. В крайна сметка с цялото това нещо, което се прави, се цели едно единствено нещо – да се вземат българските шофьори да работят във френски, белгийски и немски фирми, тъй като когато имат курс Франция-Германия и шофьорът трябва на 21-я ден да се прибере по местонахождение на фирмата, ако трябва от Берлин да дойде до Силистра, трябва превозвачът да си ги прибере с бус или самолет. Това са огромни разходи, аргументира се Сабанов.

"Ние като депутати от ВМРО ще гласуваме „за” размразяване на проекта АЕЦ „Белене”, винаги сме подкрепяли тази позиция да има АЕЦ „Белене”. Дали ще струва 10 или 20 млрд. евро проектът, когато има външен инвеститор, който е готов да ги плати, нас това не бива да ни притеснява. Надяваме се все пак този проект да се случи", заключи Александър Сабанов.