Господин Главчев стана жертва на един добре организиран рекет от страна на опозицията, каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на Обединени патриоти.

"Със своя бойкот опозицията заплашваше господин Антонио Таяни (председателя на Европарламента) да говори пред полупразна зала. Работеше се целево, господин Главчев го оцени като заплаха и постави своя личен интерес под институционалния", обясни Искрен Веселинов.

"Всички сме емоционални, голяма част от решенията си взимаме под емоция. Решението на Димитър Главчев не беше в противоречие на правилника. Той избра едно по-тежко наказание, което ескалира конфликта, съгласен съм, но имаше целево търсена провокация, на която той се поддаде", коментира събеседникът на медията. Според Веселинов БСП ще търсят още конфронтации и в задаващото се европредседателство. "Дали ще имаме коректно отношение от тези, които поискаха главата на Димитър Главчев, и съответно - национално отговорно отношение, в това силно се съмнявам", каза Искрен Веселинов. Депутатът от ОП изрази съжаление, че в сегашния парламент се наблюдава най-голяма профанизация на езика.

"Аз пак връщам нещата към стила, защото за съжаление това НС е парламентът, в който най-много може да се говори за профанизацията на езика. Не бягам от гафовете на нашия отбор, но на трибуната на НС има такива, които считат своите бисери за някакво велико постижение, а тази еснафщина руши институцията. Не зная дали това не е и целта на госпожа Корнелия Нинова - да профанизира институцията НС. Такъв елит няма място в Народното събрание", категоричен бе той.