За съжаление няма добри новини за БСП от КСНС. За нас борбата с корупцията продължава. Това каза депутатът от БСП Филип Попов в предаването „Още от деня“ по БНТ.
„Най-вероятно такова ще бъде гласуването и в пленарна зала“, предположи народният представител. Според Попов това, което предлагат управляващите е имитация на борба с корупцията.

„Ще защитаваме нашия законопроект, защото мислим че само така ще ограничим корупцията. Всяка година 15 милиарда лева отиват за корупцията“, подчерта Филип Попов. Според него двата законопроекта са диаметрално противоположни.

„Те предлагат да се създаде един мегаорган, който да проверява декларациите по високите етажи на властта. Това са много трудни за разкриване схеми. На практика те обединяват всички органи, които и сега ги има. Този орган няма да се бори само с корупцията.

Ние искаме да има орган само за това, да има ръководна роля и президента. Ако искаш да се бориш с това явление този орган трябва да е раздалечен от властта“. „Сега съществуващият БОРКОР няма разследващи функции.

Дори няма сигнали за корупция по високите етажи. Затова искаме да се създаде този орган с разследващи функции, отдалечен от политическите партии. Първата стъпка към постигането на резултат е да има консенсус, а днес нямаше“, каза още депутатът от левицата.