Състав на Софийския градски съд днес разпита свидетели по делото, обединило в едно два иска за клевета – единият е заведен от Бойко Борисов срещу лидера на БСП Корнелия Нинова, другият е на Нинова срещу премиера.

Причината за исковете са публични изказвания на всеки от тях за другия по време на предизборната кампания от 2017 г.

Заведени са три иска срещу Борисов, те са обединени, като обезщетението, което се иска, е за около 30 хил. лв. От своя страна премиерът иска 26 хил. лв. обезщетение.

Разпитани бяха четирима свидетели, по двама за всяка от страните в делото. Тези, извикани от защитата на премиера, казаха, че той се е почувствал “обиден” и “омерзен” от изказване на лидера на БСП.

Свидетелите на Нинова казаха, че тя се е почувствала “обидена”, “огорчена” и “разочарована”.

Съдът прие искането от адвокатите на Борисов на следващото заседание да бъде разпитан бившият министър на околната среда Ивелина Василева, защото е присъствала на едно от събитията, на което премиерът е отправил реплика към Нинова, която е част от съдебния спор.

Съдебна експертиза предстои да установи дали има намеса в предоставен запис от страната на адвокатите на Нинова, който съдържа изказване на Бойко Борисов в сутрешен блок срещу лидера на БСП.

Следващото заседание по делото ще e на 8 октомври, уточнява в. Труд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!