Почивната база на депутатите във Велинград ще бъде затворена за два месеца за ремонт. Любимата на народните представители станция за отдих вече се похабила и след силния летен сезон се налага да бъде стегната. За целта администрацията на Народното събрание е пуснала обществена поръчка, с която търси изпълнител на ремонтните дейности, уточнява в. Монитор. 
Заделената сума е над 160 000 лева, с които ще трябва наново да се измажат, шпакловат и пребоядисат стените в базата - както във фоайетата, така и в стаите в хотелската част. Паркетът, който бил вече доста износен, ще бъде изциклен и лакиран. Предвижда се също да се сложат и PVC лайстни по ръбовете в коридорите, за да се предпазят от наранявания. Със заложените средства ще се ремонтира и помпената станция за минерална вода в града.

Обновлението на базата било наложително най-вече защото течове и самата експлоатация предизвикали пукнатини и отлепване на части от мазилките по стените и таваните. Същото било положението и с помещения към спа центъра и басейна. Навсякъде боята по стените била силно замърсена.

В условията към обществената поръчка изрично се предупреждава, че по време на работата майсторите трябва да пазят базата с грижата на добър стопанин. Ако някой от тях повреди имуществото, ще трябва после фирмата да го възстанови за своя сметка.

Заложеният срок от два месеца за ремонта означава, че станцията във Велинград ще трябва да може да отвори пак врати за депутатите за коледните и новогодишните празници.