Никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група - в рамките на възможностите си ще търся консенсуса. Това каза д-р Даниела Дариткова пред журналисти в Народното събрание, съобщава "Фокус".

Дариткова посочи, че ще търси устойчивото парламентарно мнозинство, което е изключително важно, за да функционира правителството и да се покаже стабилност в държавата. "Вярвам, че търсенето на едно поведение без агресия ще даде друг облик и на парламента. Важно е да покажем това като модел на поведение в цялото общество", заяви тя. По думите й за съжаление в обществото агресията взима превес.

На въпрос кой ще замести Цветанов в комисиите, тя допълни, че това предстои да се реши. Попитана как ще работи с опозицията, д-р Дариткова изрази надежда това да се случи в търсене на устойчивите решения в интерес на българските граждани. "Разчитам тя да бъде добър коректив и отговорна опозиция", допълни още д-р Дариткова.

Тя посочи, че ПГ на ГЕРБ няма да промени своето поведение, защото ще бъде последователна и ще изпълнява програмата си. Д-р Дариткова посочи, че разчита на подкрепата на своите съпартийци в парламентарната група и обясни, че трябва да се бори за нея ежедневно.

Д-р Даниела Атанасова Дариткова-Проданова е член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Тя е депутат в 41-вото, 42-рото, 43-тото и 44-тото Народно събрание, избрана от 22-ри Многомандатен избирателен район - Смолян. В 44-тото НС Дариткова заема поста на председател е на парламентарната комисия по здравеопазване.

Член е на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в парламента, както и на групите за приятелство на България с Казахстан, Израел, Латвия, Литва, Холандия, Чили, Гърция, Русия, Словакия и Узбекистан.

Магистър по медицина и по здравен мениджмънт, специалист по педиатрия и обща медицина. Родена е на 28 септември 1966 г. в Пловдив. По професия е лекар. Завършила е Санкт Петербургския медицински педиатричен институт с пълно отличие и награда Златен Хипократ. Общински съветник от 2007 до 2009 г. в ОбС – Смолян.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ