Над 80 са ключовите промени в ГПК. Над тях работихме близо 3 години. Мисля, че сме постигнали една равнопоставеност, както за длъжниците, така и за кредиторите. Това каза пред камерите на бТВ депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов, който коментира приетите промени в ГПК.

"Водихме много тежки разговори с частните съдебни изпълнители. Буквално бяха гладиаторски боеве. Те даже заплашваха със стачки, но успяхме да ги убедим и те приеха нашите предложения. Длъжниците, които не могат да бъдат открити, ще бъдат съдени по нормалния правов ред. 10-годишната давност за дълговете не е в полза на банките. Към момента е много опасно да вървим към радикални промени като приемането на физическия фалит.

Давността остава, защото така можем да кажем на хората: Ходете, крийте се някъде 10 години и като се върнете няма да имате дългове. Искам да изкажа своята благодарност към омбудсмана Мая Манолова, с която работихме много усилено", разкри той. "Неприетата оставка на Делян Добрев не е противоконституционна. Колегите от БСП не са прочели правилно изборното законодателство и бъркат общинските съвети с парламента", категоричен беше Кирилов.