МРРБ и АПИ да предоставят в рамките на деня договорите за „Хемус“, за да не светне премиерът Борисов „синята лампа“. Това каза заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски в процедура по начина на водене в началото на днешното пленарно заседание, предаде „Фокус“. 

БЛИЦ припомня, че в неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Бойко предупреди своите с думите „БСП с провалени политици ни настига, ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя“

„На 14 януари 2019 г. народни представители от ПГ на „БСП за България“ внесохме искане до министър Петя Аврамова и до изпълняващия длъжността председател на УС на АПИ две писма с искане на за предоставяне на договора между „Автомагистрали“ и АПИ във връзка с изграждането на автомагистрала „Хемус“ и рамковите споразумения между „Автомагистрали“ и фирмите, които ще бъдат ползвани. 

От 14 януари до ден днешен министерството и АПИ не само, че не отговарят, но от Пътната агенция не си вдигат телефоните“, каза Свиленски. 

Той припомни, че държавните и местни органи и техните администрации са длъжни да оказват съдействие на народен представител, тъй като той има достъп до информация. 

По думите му 8 дни след искането на БСП институциите не само, че не се предоставят документите, а се опитват да манипулират обществото. 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от своя страна заяви, че тя не е била информирана за това искане и ще се поинтересува каква е ситуацията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!