Реших да си взема „Ролс Ройс“, защото ми писна да карам комбайни. Имам три комбайна, които струват повече от "Ролс Ройс"-а. Там където се трудя никой не се интересува. Интересуват ги удоволствия ми. Удобна ми я, ползвам я и като офис, тъй като е много широка и удобна. Така коментира покупката на поръчковата си кола, скандализирала тези дни обществото, общинският съветник и крупен земеделски производител Бенчо Бенчев пред Нова телевизия.  Той е от листата на БСП, но от гражданската квота.
По думите му, нямал от какво да се страхува , бил последователен и в политиката. „Не съм си сменял боята за разлика от нашите политици. Моята партия е "Достойна България". Не съм членувал в друга партия, освен в моята, коалиционен партньор съм на БСП. Дал съм много повече на БСП отколкото те на мен“, казва Бенчев.

Бенчев е платил 10 милиона лева данъци само на една от фирмите си и не вижда нищо лошо на 65 години да се вози в такава кола. „Член съм на централното ръководство на Клуба на пенсионерите. За тях съм направил много. Давал съм за отопление. Помагал съм им много. Постоянно им помагам финансово. Те са моя кауза“, разкри Бенчев.

„За мен няма ляво, няма дясно. Има кадърни хора. Как може да се прави социална политика, ако нямаш пари“, казва още той.

Що се отнася до атаката на лидера на БСП Корнелия Нинова по него във връзка с колата, Бенчев каза, че е обиден. „Обиден съм. Тя казала, че се разграничава от мен. Аз казвам, че се разграничавам от нея. В тая България трябва да си некадърен, прост беден, за да те уважават. Морално ли ще е да се крия възможностите и да карам Москвич или Жигула“, каза Бенчев.

Политикът също заяви, че чака извинение. „Другарката Нинова, когато говори, да е подготвена. Не бих давал така определения. Бенчо може без БСП, но на БСП без Бенчо ще ѝ е трудно“, каза още Бенчев.