В БСП нямали представа, че Очите е консултант в охранителна фирма на бизнесмена и общински съветник Бенчо Бенчев. Това обясни по Нова шефът на групата общинари в Общинския съвет в Бургас адв. Евгений Мосинов. Когато станал общинар през 2015 г., той не е декларирал въпросното дружество, съобщава Канал 3.

Вероятно го е придобил след това, предположи червеният адвокат. Нямало как да знаят, че има служебни и приятелски отношения с Митьо Очите, оправда се още Мосинов.

Тъй като Бенчо Бенчев бил "бизнесмен със социален ангажимент", бургаските пенсионери го издигнали за общински съветник, отговори той на въпроса кой го е посочил за съветник.

По думите му Бенчев милеел за пенсионерите, много им помагал и затова организациите им в морския град настояли да ги представлява. Социалистът обаче изтъкна, че арестуваният в Турция заедно с Очите бизнесмен е спонсорирал и мероприятия на община Бургас.

Мосинов повтори, че Бенчев не е член на БСП, но в същото време той е бил вече три мандата съветник от листата на БСП.

За нас ситуацията е изключително неприятна, заяви Мосинов, след като вчера бургаската соцорганизация и лидерът Корнелия Нинова се разграничиха от Бенчев и му поискаха оставката.

При проведените в неделя обиски в дома и в офисите на общинския съветник от БСП бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки колко пари трябва да се дадат на лидера на организираната престъпна група – Димитър Желязков. Проверява се дали откритите оръжия са законни. Работи се и в посока участие в организирана престъпна група и пране на пари.