БСП поиска оставката на председателя на парламента Димитър Главчев. Това обяви на брифинг в НС лидерът на социалистите Корнелия Нинова. 
Като причина тя посочи превишаването на права и системно неизпълнение на задълженията му. 

"Парламентът не работи вече шеста седмица", изтъкна Нинова. Тя добави,ч е правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма. "В същото време законите, които ние внасяме не се гледат нито в комисии, нито в зала. По това време  ГЕРБ чете декларации пълни с омраза и конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ", подчерта тя.

"Това е отношение не само към БСП и коалиция "БСП за България", това е отношение към един милион българи, които ние представляваме. Председателят на парламента би трябвало да е пръв между равни", каза лидерът на БСП.

Тя поясни, че Главчев не изпълнява правилника на Народното събрание и не наказва народните представители, че отправят заплахи, думи, които увреждат доброто име и непристойно поведение. "Г-н Главчев не взема отношение, когато от трибуната се случва това и то от политическата партия, която представлява", заяви тя и подчерта, че Главчев системно не си изпълняла задълженията по правилник. 

"Внасяме необходимата подписка за това, като изискването е 1/3 от народните представители", поясни Нинова.