От името на ПГ на „БСП за България“ искаме да обявим, че след отхвърлянето на ветото на президента на Република България, ние ще дадем параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г. на Конституционния съд.
Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев, предаде агенция „Фокус“.

„Считаме, че се отнемат и ограничават основни права на българските граждани – а именно правото на живот. Ясно е разписано в чл. 28 от Конституцията правото на здравно осигуряване и гарантиране на безплатно медицинско обслужване според чл. 52“, заяви Бойчев.

По думите му след унизителния дебат, на който са били свидетели днес, това е последният шанс и надежда за тези хора. „ПГ на БСП ще го направи със сезирането на Конституционния съд“, каза още Жельо Бойчев.

БЛИЦ припомня, че днешното обсъждане на ветото на президента бе особено драматично. В залата специално дойде депутатът Стефан Данаилов, който проговори за тежката си болест. Това обаче не трогна Цветанов, според който Ламбо е бил употребен за целите на опозицията.