Протестите са породени от факта, че ГЕРБ и ОП нямат никаква идея как да управляват правилно държавата. Тази коалиция беше сглобена на крак благодарение на частни и лични икономически интереси.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Стоян Мирчев. "Виждаме майките на деца с увреждания, които чакат решение на своите проблеми месеци наред. Виждаме наглото отношение на Валери Симеонов, който подаде оставка не заради това, че ги е обидил, а защото имало медийни атаки срещу него. Виждаме какво става с цените на горивата. Хората протестират и изведнъж цените падат. Тук трябва да си помислим за някакво картелно споразумение. Вдигат данъците за старите коли, липсват чужди инвестици. Всичко това кара хората да протестират", убеден бе Мирчев.

"Взехме решение дали ще влизаме в НС и го обявихме днес. За нас този парламент и това мнозинство са изчерпани. Ние сме готови с нашата алтернатива за управление на държавата. Социологическите проучвания показват, че БСП се движи добре за разлика от ГЕРБ. Срещаме се с хората и те ни дават надежда, че нещата могат да се променят. Искаме цялостна оставка на правителството и предсрочни избори. Това искат и хората", категоричен беше депутатът от БСП.