Парламентарната група на БСП беше на мястото си и управляващите смениха позицията си за промените в Изборния кодекс. Това е единствената добра новина.

Това каза на пресконференция депутатът от БСП Крум Зарков. "Снощи панически беше внесен нов законопроект за промени в Изборния кодекс. Ние сме категорични, че една грешка не може да бъде поправена с друга грешка. Това, което трябваше да бъде направено, беше много просто. От ГЕРБ трябваше да изчакат президентът да наложи вето и тогава да се обсъдят необходимите промени. Отчитаме промяната в позицията на ГЕРБ, но с тези си действия те отново принизяват ролята на парламента", даде пример Зарков.

"Днес сутринта чухме, че коалицията е стабилна. Въобще не обърнахме внимание на тази новина. На всички е ясно, че коалицията е нестабилна. Последният факт за това е, че НФСБ обявиха, че ще се явят сами на изборите. На всички е ясно, че тази коалиция се крепи от ДПС. Ние няма да влизаме в парламента и от ГЕРБ да не ни говорят за парламентаризъм. Вчера във внесения законопроект Цвета Караянчева е подписана шеста. Първият човек в държавата и председател на НС е подписан шести. Това показва колко важен е парламентаризмът за ГЕРБ. За да има стабилен парламентаризъм, този парламент трябва да се разпусне. За да има рестарт на политическия живот, трябва да има предсрочни избори. Днес ние взехме решение и направихме график как ще обикаляме нашите структури по места и ще се запознаваме с проблемите на хората, за да ги решаваме. На всички е ясно, че има политически криза, но има и икономическа такава. Ще направим всичко възможно да решим проблемите на хората", зарече се Зарков.

"Избори 2 в 1 са възможни. За нас този парламент е изчерпан и са необходими предсрочни избори. Ние няма да влизаме в този парламент. Този парламент не може да допринесе за решението на нито един проблем на българските граждани", категоричен беше червеният депутат.