БСП изнесе нова схема за шуробадажанащина за "Булгартранзгаз“, "Булгаргаз“, КЗК и Столична община и настоява за свикване на Изпълнителната комисия на ГЕРБ по случая.

"Г-жа Юлия Ненкова, бивши заместник-кмет на Столична община, сега председател на КЗК, е наследена от Ралица Стоянова - заместник-кмет на общината и сестра на Стоян Стоянов, началник "Правен отдел“ в КЗК. От другата страна е Георгица Стоянова, член на КЗК, съпруга на Владимир Маринов от "Булгартранзгаз“, началник на "Правен отдел“, коментира народният представител Таско Ерменков. 

"Питам аз дали тази връзка не е една от причините за едно неприятно в България събитие, което се нарича процедура на ЕК срещу България по делото „Булгартранзгаз“. Когато „Булгартранзгаз“ по вече изискванията на тази наказателна процедура срещу нас, ЕК настоява той да бъде приватизиран, да бъде пуснат на публична продажба някъде навънка - нещо, което е чисто държавно. Всичко това започна срещу едно дело заведено срещу „Булгартранзгаз“ в българската Комисия за защита на конкуренцията и със становище на българската КЗК, че българското държавно предприятие "Булгартранзгаз“ е нарушило правилата, което даде основание на фирмата да ни осъжда в ЕК", коментира Ерменков, цитиран от Канал 3. 

"Дали зад тези шуробаджанашки, роднински и партийни връзки не стоят проблеми, които са свързани с приватизация и на единственото печелишво българско държавно дружество в българската енергетика“, каза още той.

"За народни представители и техните роднини в бордовете ,само ще ви спомена за връзката между Снежана Дукова, народен представител, късаща ризата си на трибуната на Народното събрание в защита на Делян Добрев и нейния син Илиян Дуков, който е член на Съвета на директорите "Булгаргаз". Само отваряме тази вратичка, за да потвърдим, че разполагаме с цялата информация“, каза Ерменков. 

Депутът призова от ГЕРБ да не уволняват бременни жени, а да се държат като мъже.

Ерменков заяви, че в БСП има 100-ина сигнала от всички областни и повечето общински града за подобни схеми. "Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия. Не ги слагаме на масата, не за нещо друго. Чакаме колегите от ГЕРБ да се освестят, да се съберат тази прословута Изпълнителна комисия", каза той.

Ерменков заяви, че БСП дава срок една седмица на ГЕРБ да свика комисията. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!