Хапчета за кръвно до края на живота си ще пие Бойко Борисов. Предписа му ги шефът на болница "Лозенец" проф. д-р Любомир Спасов. Отделно още няколко дни Борисов ще приема и антистрес лекарства. На премиера в оставка му е забранено да се натоварва физически, да играе мач и тенис, да гледа телевизия и да слуша радио, както и да пуши пури. Емоционални разговори или срещи също не били препоръчителни.
Борисов беше пуснат да си ходи от бившата правителствена болница в ранни зори вчера. По документи обаче той е изписан в 14,25 ч. Най-вероятно е бил откаран направо в дома си в резиденция "Бояна". Докторите го посъветвали още 24 часа да остане на легло и да си почива.
"Препоръчах му домашен стационар", заяви за "Стандарт" проф. д-р Спасов. Той се е разбрал с Борисов за контролен преглед другата седмица. Дотогава проф. д-р Любомир Спасов ще посещава Борисов в "Бояна", за да следи състоянието му. Достъпът до Борисов е ограничен дори за кметове и висши функционери от ГЕРБ.

Междувременно в болница "Лозенец" за прегледи вчера отидоха депутатът от БСП Атанас Мерджанов и колегата му от ДПС Рамадан Аталай. И двамата заявиха, че били по лична работа в болницата. /БЛИЦ