Не е приятно, в никакъв случай – да имаш протести под прозорците си всеки ден. Още повече с темата с майките с деца увреждания, с които доста поработихме. И се разбрахме и за времето и за законите, и за промените. Едно непремерено обидно за тях изказване – на Валери Симеонов, ги върна на улицата. И ми е мъчно, и ме е яд, защото действително положихме огромни  усилия. Това каза премиерът Бойко Борисов в интервю за bTV пред водещия Антон Хекимян от кабинета си в Министерски съвет.
 
„Извиних се няколко пъти от негово име. Но не е приятно“, каза той по отношение на скандалното изказване на вицепремиера Валери Симеонов.
 
„Аз се надявам, че той го е осъзнал, че с това „Уж болни деца“ – то е видно, че са болни“, каза още Борисов. Той уточни, че на коалиционен съвет той и целият съвет помолили Валери Симеонов да се извини за изказването си,  което след това той направил.
 
„Според мен беше искрен, защото има човек с увреждания в семейството и знам колко тежко и трудно го понася“, коментира премиерът.
 
„Оставката на Валери Симеонов стои на дневен ред при Патриотичния фронт. Ако я поискат Каракачанов или Сидеров заедно, аз имам такова споразумение“, обясни той. По думите му, в момента не се обсъжда оставката на Симеонов.
 
На въпроса дали кабинетът се крепи на него, Борисов отговори: „Крепи се на всеки един от нас“.
 
„Мога само да кажа, че се вкарахме като кабинет в тази тема, след като толкова много усилия положихме“, каза той относно протестите на майките.
 
ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ: ОБМИСЛЯ ЛИ ПРЕМИЕРЪТ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА