"Най-важната политика, свързана със сигурността на Европа е кохезионната политика" с тези думи премиерът Бойко Борисов даде старт на конференция, посветена на Кохезионната политика.

Това е най-голямото събитие по приоритетната за Българското председателство тема.

Конференцията е под наслов "Перспективи за конвергенция и устойчиви региони след 2020 г.".  Събитието е първото публично обсъждане на предложението за новата Многогодишна финансова рамка на ЕС 2021-2027 г., обявена през май. В рамките на конференцията всички участници ще отправят своите ключови послания за бъдещето на политиката на сближаване.

"Всички съжаляваме за решението на Великобритания да напусне Европейския съюз и в следващата финансова рамка на съвета липсват милиарди. Но Европа е амбициозна", поясни Борисов.

"В следствието на войните сме изправени и пред миграционната криза. Нашето правителство направи много. Десетки души на ден продължават да се давят и да страдат, а всички имат една притегателна точна наречена Европа", каза още премиерът.

Той определи като тревожна новината, която се появи вчера и бе свързана с Гърция, Турция и мигрантите.

Премиерът бе категоричен, че България имаме нулев миграционан натиск и нашите споразумения с Турция работят перфектно.

"На Балканите всичко много бързо се случва. Като да речем войната в Косово, Босна и Херцеговина. Да не забравяме масовите гробове там. Каквото се случи на Балканите бързо се пренася в Европа", заяви Борисов като призова за мир.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!