Премиерът Бойко Борисов взе участие в деветия Зимен университет на Младежи ГЕРБ, който се провежда в град Сандански. Университетът започна вчера, а в началото му бе отдадена минута мълчания на внезапно починалия Стефан Шарлопов.

"Важно е да имаме ефективен орган за борба с корупцията. Не трябва на разни места да се случват безобразия, а после да се приписват на нас, затова този орган трябва да има и широк обхват", заяви лидерът на ГЕРБ на въпрос, свързан с новия закон за антикорупция и прилежащите към него звена.

"Ден с ден вече не си прилича. Я си представете как почваме да раздаваме автомати на учителите и те да влизат така в час. В България това не може да се случи, дори и да си го помислим, но ето, че в Америка се заговори за това - президентът Доналд Тръмп го намекна", каза още Борисов, но подчерта, че за него е важно какво се случва на Балканите и със съседите ни.

"Винаги сме подкрепяли нашите съседи от Гърция, но не пропуснах случая да им припомня и някои важни неща. Преди години Гърция и Италия приеха проекта  "Посейдон", който заобиколи България, но сега ги питах колко коректни бяха тогава", заяви премиерът по повод случващото се около България и какво очаква да се случи на важната среща, която предстои във Варна.

По думите му "няма как да защитим интересите на ЕС на Балканите, ако не защитим добрите отношения между Турция и Русия".

"Все пак дълги години тук е имало нашествия, робства, иго и други. Някои го наричат турско робство други османско иго, но едно никой не може да отрече. Нищо не променя историята, че сме клани и избивани с векове", отсече премиерът.

"Виждате къде е Истанбул и къде са София и Белград. Това е коридор №10. Прав е, после отива към Европа. Целият е готов на около 90%. Остава ни още малко. Другият важен коридор е София-Скопие и завършва в Тирана, а именно коридор №8. №4 пък ще е важен за нашите приятели във Видин, защото от Сандански ще мине пред Видин и отива в Будапеща", пояси премиерът, който лично показа и разясни картите с коридорите.



"Дълги години получавах удари от опозицията, че "асфалт не се яде". Сега доживях хората сами да искат да им строим магистрали. Нарочно още не се срещам с хората от Видин, че сами да се убедят, че им трябват пътища. Щом искат - ще го получат", обеща лидерът на ГЕРБ, които поясни, че именно неговите правителства са направили обходите на Враца и Монтана и Дунав мост 2.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!