"90-та година, когато държавите си градяха политиката при нас какво ставаше? С кое от моите думи е нападение срещу президента. Той е в правото си да критикува, но не може като говори за бедността да не си спомни 150 години по времето на БСП как беше, като говори за партия - държава да не спомене и БСП." Така коментира премиера Борисов пред бТВ отношенията си с президента Радев.

"Истински се надявам съдебната система да докара до край процесите срещу олигархи, кметове и т.н. Съдебната система е независима. Аз и дума не мога да кажа.", обясни той.

"По време на Европредседателството големите гости бяха в "Маринела" - ама то ние тези хотели имаме. Всичко беше препълнено. Къде да ги настаним." Това беше изказването на Бойко Борисов по казуса с Ветко и Маринела Арабаджиеви.

"Всичко, което казвам за увеличението на доходите, всъщност идва от спирането на контрабандата. Превенцията кара контрабандистите да не внасят. Каквото и да внесат ще ги хванем и те спират. По наше време чадър на контрабандисти не се е разпъвал. Нашата грешка беше, че не можах да наложа волята си да се обединим всички. Забогатяването на народа идва от всяка капчица, която влиза в държавния бюджет.", разясни премиерът

"На Президента заплатата му е 11 хиляди лева. С 4 000 лева по-голяма от моята. Моята сега става 7 хиляди лева след толкова трудов стаж. "Бедността не е грях, когато взимаш 11 хиляди лева, нали?!", вбеси се Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ