Обезпокоени сме от негативния образ на България, който се изгради в последните няколко дни след убийството в Русе чрез изказвания и позиции на ЕК, еврокомисари, Съвета на Европа, Генералния секретар на ООН, неговата собствена партия - ЕНП. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

Нинова добави, че социалистите са притеснени от високото равнище на престъпността в България, от страха и чувството за несигурност у хората и най-вече от недоверието в институциите. "Надяваме се заподозреният за убийството, ако се докаже, че е той, да получи най-строгата присъда, за да се възстанови чувството за справедливост", каза още лидерът на левицата.

"Премиерът нападна всички европейски институции, които се изказаха по случая, а такава агресия в момента не е необходима. По-скоро трябва да си зададем въпроса - защо дойде тази реакция?", коментира Корнелия Нинова. Тя попита - не  е ли това оценка за България отвън? "Проблемът не е у тях, проблемът е тук - вътре и се казва недоверие",  категорична бе Нинова.

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес премиерът изрази пред чуждите посланици у нас недоволство от международните реакции във връзка с убийството на журналиста Виктория Маринова.