Получих поздравително писмо от председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев по повод националния празник на страната ни. Благодаря за изразената увереност, че активната работа на правителствата ни ще продължи да подпомага за укрепването на взаимодействието в търговско-икономическата и инвестиционната сфера", това написа шреди минути премиерът Бойко Борисов в личния му фейсбук профил.



Ето и цялото съобщение на правителствената информационна служба:

"Министър-председателят Бойко Борисов получи поздравително писмо от председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев по повод националния празник на страната ни – 141 години от Освобождението на България от османско иго.

„В този знаменателен ден ние си спомняме за мъжеството на руските войни и българските опълченци, които се сражаваха на Шипка и под Плевен за свободата и независимостта на България. Техният подвиг завинаги ще остане в историята на нашите страни“, се посочва в поздравителното писмо до българския премиер. Дмитрий Медведев изразява увереност, че активната работа на правителствата на Русия и България ще продължи да подпомага за укрепването на взаимодействието в търговско-икономическата и инвестиционната сфера и ще създаде благоприятни условия за напредъка по проекти в областта на енергетиката, инфраструктурата, промишлеността, науката и културата.

В писмото до българския министър-председател Борисов премиерът на Руската федерация пожелава още щастие и просперитет на българския народ".