Преди старта на редовното заседание на Министерски съвет министър – председателят Бойко Борисов нареди на министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев веднага да отидат в пострадалите от наводненията градове.

"Отивайте в Мизия, да им видите улиците", отсече премиерът.

"Вземете мерки и веднага се срещнете с кметовете. Започнете да асфалтирате. После парите ще бъдат възстановени от фонда", поясни Борисов.

"Сега, язовири, дерета, улици – кметовете да възложат и да ги оправят, после ще им оправите парите", каза отново премиерът.

От своя страна министър Нанков информира, че още вчера сутринта е направена нужната организация и са осигурени от над 20 строителни фирми машини за почистване на калта и тинята в горната част на Мизия.

БЛИЦ припомня, че вчера пък лидерката на БСП Корнелия Нинова възнегодува заради случилото се в Мизия и заяви: "Преживях потопа в Мизия! Докога?".

По-рано днес министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че дъждовете, а не язовирите са виновни за наводненията и бедствените положения.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!