Няма да излизат отпуска министрите. Да не би хората по опашките да излизат в отпуска. Тези неща трябва да ги оправим. Ежедневните болежки на българите са ни приоритет. Нали заради това сме във властта. Ако не се свърши работа, ще правя промени в министерствата, разбира се", заяви Борисов по повод необходимостта да се вземат спешни мерки срещу бюрокрацията.

"Има места, на които ти искат лична карта и акт за раждане. Това е абсурдно. Личната карта се изкарва на база акт за раждане", допълни премиерът.

"Приходите от свидетелствата за съдимост са по 3 млн. на година, а 3 млрд. часа се губят в чакане по опашки. Трябва да може да се въведе в системата едно име и да излезе веднага осъждано ли е или не. И тия свидетелства ще отпаднат.", обясни министър-председателят.
 
"Между данъчните и общините всичко е наред, но това не е рекламирано, не се знае. Хората трябва да знаят кога какво може да се свърши", допълва той.
 
Отношенията между Турция и ЕС се влошиха много. Нашите пътувания в Париж и Берлин са в съвсем различна насоченост. Да отидем в чакалнята на еврозоната ни е приоритет, твърди той.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ: Борисов разкри защо с Ердоган се обръщат един към друг с думите мой брат, мой приятел и каква флашка му е дал турският президент