Не случайно казах политиците да си мерят приказките. Затова искаме да покажем на българските граждани как от танкера до бензиностанциите върви горивото. Направихме го контрабандния център, както се оказа в битката с цигарите, битката с алкохола, всяка една институция работи, но луфтовете между тях са много големи. Затова направихме този център, където цялата информация е на едно място. Да може да се ползват масивите на всяка една държавна агенция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по врем на откриването на Контрабанден център, който включва експерти от всички служби, и който ще следи пътя на горивата чрез специално видеонаблюдение.

"Всички много работят, но поради липсата на стиковка, ефектът не е този, който ни се иска. Агенти, шпиони, масиви, всичко е на едно място", каза още Борисов.

Горивата могат да дойдат в България по 2 форми – по суша и по море. Ролята на звеното е да следи как се случва придвижването от границите до колонките. Чрез новото видеонаблюдение се цели да се ограничи контрабандата, а и да стане ясно за какви количества нелегален внос става въпрос.


 


През 2015 г. беше създаден координационен център за борба с контрабандата. Той успешно контролира възловите сектори за държавата, които формират фиска", каза в стъпителното си сло шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

"Тя за широката публика не знам какво е известно, но понеже и за законодателната не е известно и чуваме приказки как са изпусна милиарди, поканили сме тук и депутати", посочи Борисов.

Всичките тези сигнали ги докарахме в София, сега ако някой каже нещо - вижда и проверява.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!