След като откри поредното издание на Международния технически панаир в Пловдив, премиерът Бойко Борисов разгледа изложението заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и Георги Гергов. Министър-председателят обаче отрече посещението му да е по какъвто и да било начин политическо, пише "Трафикнюз".

На въпрос дали се опасява, че мнозина ще сметнат изненадващата му визита в Панаира за опит за стопляне на отношенията с Гергов, премиерът заяви: „Аз не вярвам да има такъв идиот в държавата, който да си помисли това! Не мнозина, а един такъв идиот няма”. Той поясни, че посещава Панаира, защото това е мястото, което събира множество български и международни компании, където се представят иновации, където се търгува.

„Наслушах се на такива глупости!”, отсече Борисов за евентуалните подозрения за политически разговори с Гергов. Премиерът обясни, че партньорство на БСП е било предложено от гледна точка на това, че на България й предстои да председателства Съвета на Европейския съюз. Именно заради това на социалистите била предложена позицията „председател на парламента”.

„Щеше да е добре всички да сме дружни”, коментира Борисов. Всичко било за политическата стабилност и предстоящото председателство на Съвета на ЕС, обясни той. Припомняме, че изказване на Георги Гергов, че е подкрепил идеята за коалиция между БСП и ГЕРБ доведе до трусове сред социалистите през лятото.

„Г-н Гергов си носи и политическата, и партийната, и цялата отговорност”, коментира Борисов. Що се отнася до общата обиколка на Панаира, той заяви: „Няма да е европейско да дойда на Панаира и да кажа "Гергов да не е до мен!".

Гергов от своя страна остана настрана от политическите теми и вместо това изтъкна позитивните страни на Панаира. Посочи, че за неговото развитие се партнира с държавата и той е добър за България и за бизнеса у нас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!