Поставил съм си една-единствена цел - продължаване на споразумението с Турция за мигрантите. Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Брюксел.
Борисов припомни, че само преди няколко месеца в Харманли и "Овча купел" е имало бунтове, палеж, бой, знамена. Според него това може да се възобнови и в хиляди пъти по-големи размери. "Тази алтернатива не ми харесва и затова с Туск и Юнкер ще направим всичко възможно да не се стига до там", заяви той.

Срещата 16-17 май е в София, така че няма какво да ни тревожи, другата тема ще е Русия- Великобритания, каза още Борисов.

"Аз не мисля, че имаше човек в света, който да се съмнява, че Путин ще спечели изборите. Има един много опасен факт, който изисква цялата гилдия, която може да разследва подобни престъпления като това със руския шпионин Скрипал, да се заеме с това. Факт е, че имаш терористичен акт, забранен с конвенции и с какво ли - не боен отровен газ във Великобритания", коментира Борисов.

"Безспорен е фактът, че извършителите и преди всичко поръчителите, трябва да бъдат разкрити, защото щом във Великобритания могат да пуснат такъв газ, могат и в Брюксел да го направят. С оръжие, което всички сме отрекли и то във Великобритания - това престъпление трябва да е в прожектора на цялата демократична и световна общественост, защото не се ли намерят поръчителите, всички ще живеем в страх и могат да загинат хиляди", каза Борисов.

 

"Всичките ми данни са качени в интернет, това е добре, защото хакерите могат да проверяват всякакви глупости, които се пишат за мен. Неслучайно всички говорим за киберсигурност, хакват ни непрекъснато по цял свят, колкото технологично се развива повече светът, толкова защитата на тази мрежа става по- трудна", коментира премиерът  последните събития около кражба на личните данни в фейсбук", коментира премиерът.