Това ми е трети президент на Франция, с който работя. Познавам Макрон, още когато беше финансов министър. Оптимист съм след срещата с него. Много оптимистичен и слънчев човек е той. Това каза пред журналисти след срещата си с френския президент Еманюел Макрон българският премиер Бойко Борисов.
„България има рядък шанс и с предстоящото председателство, и с това, което сме постигнали като авторитет, действително да атакуваме чакалнята на еврозоната. Това означава намаляване на лихвите по кредитите, изключване на Европа на две скорости.
В момента френският финансов министър и нашият разговарят по темата. Предстои подобен разговор с германския финансов министър.

Имаме рядък шанс и ако се възползваме, това е моментът. Надявам се да го направим”, заяви Борисов.
"Не се приема за добър тон да предпоставящ дати и срокове. Факт е, че в рамките на ден и Франция, и Германия разговарят с България по тези теми”, каза още той в отговор на въпрос може ли това да стане до януари следващата година.
  
"Макрон каза, че и утре може да дойде в България. Но преценихме, че е по-добре това да стане август месец, защото тогава ще може да види и границата, и морето, и красотите на България. Той обича България и иска да бъде деен. Това е добре за нас", каза още Бойко Борисов.