"Подкрепихме за анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата - да се извади всичко през годините". Това заяви премиерът Бойко Борисов при старта на днешното заседание на Министерски съвет. Коментарът му бе по повод новината от последния час, че е създадена анкетна комисия, която ще нищи всичко около сделката за ЧЕЗ.
 
"Не сме пречили на никого, а сме искали ЕРП-тата да спазват законите. Изпращали сме проверки и на трите дружества, има наказания. КЕВР и прокуратурата са установявали нарушения. Нека в това се занесе в прокуратурата. Нека в парламента всичко да стане ясно. От ръководството на ЧЕЗ разбрах, че единственият заподозрян, че няма нищо общо в сделката, съм аз, защото не ги харесвам. Хубаво е, че я има тази комисия, за да се отработи и тази манипулация на обществото най-после да се премахне", категоричен бе премиерът.

Преди началното на заседанието премиерът Борисов честит рождения ден на вицепремиера Валери Симеонов: "Да честитим рождения ден на Валери Симеонов! Да е жив и здрав". Веднага след това той се обърна към вътрешния министър: "Радев, ти не си ли в парламента?".



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!