Категорични сме, че плоският данък трябва да остане. Всички други интерпретации не граничат със здравия разум. Колкото повече икономиката дърпа напред, толкова повече се увеличават и заплатите, и пенсиите. Всяка една цифра от нашата програма съвпада с разчетите, които бизнесът има и за минимална, и за средна заплата. Цифрите ни са точно такива, каквито са. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на срещата с Асоциацията на организациите на българските работодатели, която се проведе в сградата на Асоциация на индустриалния капитал в България.
„Притеснението ми е, че трудно ще се направи правителство. Спекулациите не ни тревожат, но фактите са такива”, отбеляза Борисов.



Той коментира и вчерашното гласуване на лидера на ПЕС Сергей Станишев за СЕТА.



"Надявам се, че хората, които се подготвят да управляват България, няма да се объркат. Тези неща се говорят от година и точно когато зелената лампичка ти свети, да се объркаш, мисля, че не е сериозно. Народът не трябва да се въвежда в заблуждение. За мен объркване няма. Направено е целенасочено. Ако могат да заблудят някой друг човек, да го заблудят", подчерта Борисов. 





Както БЛИЦ съобщи, на срещата присъстваха Васил Велев, председател на УС и Никола Зикатанов и Кънчо Стойчев – заместник-председатели; от БСК (Българската стопанска камара) – Сашо Дончев, председател на УС, Божидар Данев – изпълнителен председател и Димитър Бранков – заместник-председател; от БТПП (Българска търговско-промишлена палата) – Цветан Симеонов, председател на УС и Васил Тодоров – главен секретар; от КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) – Николай Вълканов и Боряна Манолова – членове на УС и Румяна Георгиева – парламентарен секретар.   От своя страна Борисов бе придружен от Томислав Дончев, Делян Добрев и Владислав Горанов.