Премиерът Бойко Борисов призова медиите да не раздухват тиражираната информация за евентуални терористични атаки срещу израелски туристи у нас, съобщи БНТ. "Считате ли, че ако има такава заплаха, да са засекли техните служби, няма да са ни предупредили и ние няма да сме взели някакви мерки", запита Борисов журналистите, съобщава сайтът "Бургас24".
"България има прекрасна външна политика към арабския свят, като изключим това, че завчера бих арабските посланици на футбол, в прекрасни отношения сме", коментира Борисов в характерния си стил.

Премиерът се подразни на журналистически въпрос, дали са взети засилени мерки за сигурност.

"Какви мерки да се вземат?! Те ако чакат да напишат в някой сайт и тогава да вземат мерки - те са за уволнение всичките. Може някой трети да се възползва от всичките тия писания и да го прехвърли след това на друг", заяви Борисов. “Единствената ми молба по линия на тероризма е да не ги правите толкова значими и водещи”, каза още премиерът.

Според него в случая медиите не могат да помогнат нищо, а само да попречат.

"Считате ли, че ако има такава заплаха, да са засекли техните служби, няма да са ни предупредили и ние няма да сме взели някакви мерки", запита Борисов журналистите./БЛИЦ