Европа е длъжна да води твърда външна политика. Toва каза на брифинг премиерът Бойко Борисов след среща с министър-председателя на Норвегия Ерна Солберг.
"Не може всички войни да се водят извън Европа, а след това пасивите да идват на Стария континент, не е честно", добави той.

По думите му България има подкрепата на Норвегия. "Имаме пълна подкрепа за миграционната политика. Населението на Балканите намалява. Територията става рай за разпространение на наркотици, както и за увеличаване на миграционния натиск. Балканите стават територия на влияние на Великите сили. България се опитва да помага на Балканите и това се оценява добре", допълни Бойко Борисов, цитиран от Канал 3.

"България е много важен партньор на Норвегия. Като близки партньори чакаме с нетърпение българското председателство на Европейския съвет", поясни Солберг.

Тя посочи, че чака с нетърпение съвместната работа с България в различни сфери. Солберг посочи, че инспекциите по труда на двете държави са започнали да работят в тясно сътрудничество.