Днес е много натоварен ден, но исках да свърша някаква работа и за вас. Свиквайте, може след време вие да сте на моето място. Все пак много журналисти влязоха в политиката. Така се обърна към водещия Виктор Николаев в специално интервю от Министерски съвет премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия. Днес се навършва една година от стъпването на Кабинета "Борисов" 3.
"Срам ме е, че не можахме да представим конвенцията за защита на жените и децата от домашно насилие по начин, по който да бъде възприета от хората. Успяхме да направим така, че да се възползват различни политически сили и да вкарат темата в посока, която не е в духа на конвенцията, Подценихме ситуацията", каза той и добави "Като имаше такова обществено недоволство, затова я оттеглихме."

"Гордея се, че свалихме външния дълг. Трети сме в региона по външен дълг. В началото много хора говориха. Знаете, че за двата реактора платихме много пари, за американските централи също над 6 милиарда отидоха за плащане. Събрахме много пари от работата на МВР и НАП", каза той.

"Истанбулската конвенция за защита на жените и децата от домашно насилие беше много атакувана", каза той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!