Благодаря на Вальо Радев за времето, в което беше министър, за волята, усилията, които направи. В политиката има и такива моменти, когато се поема политическа отговорност. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на представянето на резултатите от 2-ро тримесечие на 2018 г. за тенденциите и нивата на незаконната търговия с цигари и проучването на пазарните опаковки, предаде агенция „Фокус“.

„На всички ни е тъжно за това, но му благодаря и връщайки се в парламента с Емо и останалите максимално да подпомагат и МВР, и всички останали организации. Мога да ви уверя, че с главния прокурор ще проявим все такава политическа воля. Действително това не им харесва на олигарсите. Виждате веднага се разбушуваха и почнаха да правят проблеми, защото когато се конфискуват „Майбах“ и „Ролс-Ройс“-и това е болезнено, но в същото време тези пари могат да отидат за образование, здравеопазване, за нашите програми. Така че всеки да спазва закона“, коментира премиерът.

„Мисля, че е хубаво да се отчете, че ние може би сме на първо място в Европа по брой задържани трафиканти, повдигнати обвинения и включително осъдени за трафик на хора. Това са двете теми, които интересуват Европа“, каза още Бойко Борисов.