"Атака" е една последователна национално отговорна партия. Освен с вътрешната сигурност, в качеството на национален координатор ще се занимавам със структурите. Това каза в предаването "Денят на живо" по Канал 3 бившият главен секретар на МВР и национален координатор на "Атака" Светлозар Лазаров, като добави, че отскоро е станал член на партията.
Според него с влизането си във властта "Атака" е направила няколко силни хода и няма опасност да се обезличи в обединението на Патриотите. Той даде като пример спирането на приватизирането, предложено от министърът на икономиката Емил Караниколов.

На въпрос защо не подадат сигнали за начина, по който се е извършила "бандитската" приватизация, както самият той я нарече, Лазаров отговори, че нещата са направени като политика и най-вероятно няма да има осъден. "С това, което предложи Борисов, ако не се стигне до наказателно преследване, поне информацията ще стане публична", добави той.

По темата за посещението си заедно с Волен Сидеров в Москва Лазаров заяви, че "Атака" и нейният лидер поддържат двустранни отношения в Русия, които са "основани на националните ни интереси". На въпрос защо са поканили тях той отговори, че не може да отговаря за организаторите. "Всичко случило се там е записано, включително нашите изказвания. Присъства държавната телевизия. Г-н Сидеров даде интервю за РИА Новости", посочи Лазаров. 

По думите на бившия главен секретар на МВР Волен Сидеров много ясно и коректно е защитил българските интереси в Москва по отношение на думите на Власимир Путин, че славянската писменост е дошла от македонските земи. 

Относно тероризма Лазаров коментира: "Всички видяхме до какво води Арабската пролет, процесът на глобализация – до отслабване на нациите. Трябва да се направи избор, ако искаме повече сигурност", смята той. Според него тероризмът и миграционният натиск имат общи корени и тези хора са били поканени в Европа. "От тук нататък трябва да се говори за прекратяване на тези процеси", допълни Лазаров.