"Марешки и Паси никога няма да достигнат Борисов, защото шегите им са дърварски". Това заяви първо пред БЛИЦ журналистката Илиана Беновска, която днес беше обект на несполучливи шеги от страна на лидера на "Вола" и ексвъншния министър и настоящ президент на Атлантическия клуб Соломон Паси.

По-рано днес Беновска зададе на Борисов следния въпрос: Г-н Борисов! Скромно премълчахте ролята си на човека, който може би се е нагърбил с отговорността за стабилността  на Балканите и Гърция, в това число, и като мост Ви наричат между Турция и Европа. Моля да доразвиете темата с оглед на това, че много анализатори казват, че в момента Балканите са територия на поредната борба за влияние между Русия и САЩ, в това число и по отношение на въоръжаването. Вашата политика в тази посока на какви договорености с американската и руската страна се основава или Вие просто развивате собствена българска политика. Вторият ми въпрос е малко шеговит. Преди три години казахте на срещата на Американската търговска камара, че в танца с Америка в тангото трябват  двама равностойни партньори, имахте забележка, че към България Америка се отнася не съвсем равностойно. За три години промени ли се нещо в отношенията и освен благодарностите към Америка имаме ли и изисквания към тях. Благодаря!

Соломон Паси й даде думата по следния начин: Заповядайте, госпожице! Много сте се подмладила. Не Ви познах. Извинявайте! А може би премиерът Ви действа така?!

Борисов отговори на Беновска и незнайно защо Марешки също реши да остроумничи следните думи: Уважаеми г-н Борисов, уважаеми г-н Паси, не съм се подмладил толкова,  че да не ме познаете. Но за да не е конфузно ще се представя – Веселин Марешки от партия „Воля“. Първо искам да си пожелая докрая на мандата поне една журналистка да е токова влюбена и така да ми се възхищава, колкото във Вас е влюбена и Ви се възхищава г-жа Беновска. Но сега сериозно! Понеже казахте корупция и контрабанда. Само за секунда. Не ме прекъсвайте моля Ви се. Аз не Ви прекъсвах.

БЛИЦ потърси Беновска за коментар и тя заяви пред медията ни: Паси е един неуспял политик и застаряващ Дон Жуан с претенции, а Марешки се изявява като парламентарен плейбой, който вкара личния си харем в 44-то Народно събрание, за да се чувствата на свой терен, защото явно политиката може би ще го направи наказателно отговорен, а не следващият Бойко Борисов - три пъти министър-председател на България.

Ако не беше жалко поведението на тези "мушкарци", щеше да е смешно, но не им се получи. Ако искат да достигнат нивото на Бойко Борисов, да се върнат при майките си да ги довъзпитат и да преминат през 11 изборни победи, за да се научат на мъжко и отговорно поведение.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ