Николай Бареков обича да споделя мислите и преживяванията си със своите виртуални приятели в социалните мрежи. Последно разказа за една случка със свой приятел от Страсбург, който се възхитил на телосложението му. 

„Всеки от трениращите знае, че повечето редовно трениращи в зала и дори боксьорите свръхтежка категория, ако са над 1,80 см, трудно качват мускулна маса на дългия кокал. При мен бицепс и трицепс са половин метър, тоест една четвърт е обиколката на ръката ми от височината на тялото“, споделя той. 

 Високия ръст и издължения мускул Бареков си обяснява с дългото практикуване на плуването - той е бивш шампион. Смята, че останалото е плод на много работа с мозъка, тъй като той поема въглехидратите и гори най-много калории. 

Бареков обаче не е от мързеливците, които чакат нещата да се получат от само себе си. Всяка сутрин тренира, но е установил, че тежестите нямат чак такова значение. 
В началото вдигал 150-160 от лежанка, но сега залага повече на качествено изпълнение и повече повторения с половината от предишните килограми. 

За хранителния си режим издава: „Ядеш, когато можеш и каквото ти в вкусно. Често и каквото има. Никакви пластмасови кутии с пилешко и ориз нито в залата, нито на работа, в парламента в моя случай. 

И най-важното, за да расте мускулът - трябва да обичаш, да бъдеш обичан и да правиш деца. Децата са най-голямото щастие в живота. Не пушете и не пийте твърд алкохол, никога не пипайте дрога! Добавки според възрастта и лекаря ви. Бъдете в мир със себе си и пийте бяло вино вечер с близките. Ако сте висок като мен и за вас спортът е част от начина ви на живот, имате шанс след 20 години и Кубрат Пулев да изглежда като ученик пред вас. Никога не съм бил професионалист в спорта, а прост аматьор, но не познавам професионален спортист да не се впечатлява от начина, по който изглеждам, особено на живо...“, скромно обобщава политикът.

Източник: "Марица"