Готви се опасна и тежка провокация, която ще има гибелни последици за единството и бъдещето на България. За това предупреди евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков в личния си профил във Фейсбук.
 Той е категоричен, че е време е за решителни действия, защото бомбата, заложена в самото съществувание на ДПС вече цъка опасно и заплашително.

Ето и целият коментар на Бареков:


Готви се опасна и тежка провокация, която ще има гибелни последици за единството и бъдещето на България. Обръщам се към господин Борисов като премиер и подържащ добри връзки с колегата си - турския премиер Ердоган. Нека направи всичко възможно да осуети по дипломатически път посещението на турския външен министър Чавушоглу в България по време на светлите за християните Коледни празници.

Заради драмите в ДПС очевидно човекът на Ердоган идва, за да се намеси недопустимо във вътрешната политика на нашата държава и във вътрешните борби на една партия. ДПС не е турска партия и не участва на избори в Република Турция, доколкото знаем и се надяваме. Очевидно в тази партия се случва противоборство между две крила, едното от които носител на проосмански и проислямистки идеи. Очевидно Турция участва с пари и дипломатически натиск в тази битка. Наглата турска агресия минава границата!

Да позволим на Турция да участва толкоз нагло и арогантно в тези процеси, означава да се откажем от национален суверенитет спрямо най-опасния и експанзионистичен към територия и население наш съсед. Битките в ДПС са техен проблем, но замесването на Турция и участието й в тези процеси доказват опита на Ердоган да създаде свое политическо оръжие за разрушаването на нашата държава. Чавушоглу идва с една единствена цел - провокация.

Господин премиер, въздействайте и спрете това. И нека не ни заблуждават с постни натовски послания, защото една членка на НАТО като Турция няма никакво право да се меси във вътрешните дела на друга членка. Ако е належащо, Борисов да потърси и помощ от натовските партньори в лицето на САЩ и държави от ЕС, като Великобритания, които имат силно влияние върху Турция.

Време е за решителни действия, защото бомбата, заложена в самото съществувание на ДПС вече цъка опасно и заплашително. Когато са застрашени националните интереси и още по-лошо - нашият суверенитет, всички ние, българските политици, християни и мюсюлмани, трябва да действаме единно срещу общия противник и дори да си помагаме, когато някой от нас изгуби правия национален път.

БЛИЦ