Обвиненият за финансови престъпления на обща стойност 2.75 млрд. лева Цветан Василев се опитва да възвърне сринатия си имидж, като превземе една от уважаваните в близкото минало телевизии - bTV, разкриха пред БЛИЦ запознати със скандалния случай.
Преди дни на ключов пост в bTV е бил назначен Асен Иванов (на снимката), който гравитираше около Василев още по времето, в което работеше в TV7.
 

Сега Иванов отговаря за избора на репортажи и събеседници в престижната някога медия. Той е сочен за топлата връзка на Цветан Василев с bTV и се очаква да обслужва задкулисните му интереси.

Мустакатият аферист отчаяно си търси журналисти, в които да контраатакува тежките обвинения, които му повдигна Специализираната прокуратура. Обвинителните материали са общо 15 000 страници, а делото се очертава като грандиозно.

Явно Асен Иванов вече е започнал да влияе върху процесите в bTV, защото още тази сутрин в ефир бяха изтъпанени адвокатите на Василев.
 

Сашо Диков и Кулезич навремето щяха да се избият, а сега играят партия

Разбира се, неговите защитници предпочетоха да се плъзгат по повърхността и не отрониха и дума как бяха заграбени активите на най-апетитните предприятия "Дунарит", "Петрол", "Русенска корабостроителница" и много други, които преминаха в ръцете на Цветан Василев и ортаците му.

Тези въпроси тепърва ще бъдат разплитани в съдебната зала.

Асен Иванов е поредният журналист от орбитата на злополучния банкер.



От самото начало на наказателното преследване на Василев, неговата защита в bTV бе поета от хлевоустия репортер Светослав Иванов, който бе награден с поста на водещ на "120 минути" - едно от най-скучните предавания в ефира.

Именно Иванов бе един от първите журналистически лакеи, които посетиха Василев във Виена, за да направят угодническо интервю.

Преди него това направиха Сашо Диков и Люба Кулезич, който сега делят едно студио в кабеларката BIT, а преди това не можеха да се понасят и се обсипваха с обиди.

Какво ли не правят парите?