Очевидно е, че живеем в сферата на фалшивите новини. Не виждам нищо неестествено Нинова да бъде на гости при съпартийци и приятели. Всякакви други спекулации за формиране на кръгове и удари срещу ръководството са абсолютна лъжа и не прави чест на тези, които ги тиражират. БСП е една от най-модерните партии в новата българска история. Имаме достатъчно сериозен устав и всички решения се вземат по легитимен вътрено законен път. Това заяви Атанас Мерджанов в ефира на Канал 3.
За сбирката в Пловдив, той сподели: Освен мен и господин Миков бяха поканени различни представители, всички са социалисти. Не виждам нищо неестествено. 

"Корнелия Нинова е лидер на БСП. Дали е добър или лош, няма да коментирам. Тя е избрана. Ние имаме свои вътрешни правила, където по законен ред се правят отчети и анализи. Това, че тя си позволява критични оценки за един или друг лидер, така е било по времето на много други. Споровете в партията са обичайни. Дали е добър или лош лидер го решава народа. Ние си правим критиката в националния съвет", категоричен беше той