Партия "Атака" подава документи за кандидат-член на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа. Това ще се случи официално на 18 октомври в Молдова, когато ще се проведе регулярният форум на Алианса. Информацията стана ясна днес от форум в София.

Това не означава разбиване, разцепване или някакви самостоятелни действия, напротив, аз държа на „Обединени патриоти” да участваме заедно на евроизборите. Това разясни лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който беше съдомакин на конференция на тема "Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България". Форумът бе организиран от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент. Oсновен домакин на събитието беше евродепутатът Николай Бареков. Участие в конференцията взе Ян Захрадил, член на ръководството на ЕКР и президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти.



„Очаквам отговор от моите партньори, надявам се той да е положителен, и се надявам това обединение, с което направихме хубавия резултат на президентските и парламентарните избори да се повтори. Защото моментът е исторически и ако го пропуснем, ще бъде огромна щета за страната ни. Целта, която трябва да си поставим е много силно участие на тези евроизбори. Те ще бъдат колкото външни, толкова и вътрешни, много важни, определящи за Европа и България”, обясни още Сидеров. 



„Надявам се, че моите колеги ще приемат това не като някакво съревнование и състезание между трите партии в „Обединени патриоти”, а по-скоро като едно ново водачество, което да увлече и тях. Мисля, че така е разумно, но те ще си кажат сами, има време за това”, добави Сидеров.
 

На въпрос за бъдещия патриотично-консервативен съюз Сидеров отговори: „Рано е да се представи предизборен съюз, но моите идеи от сега са този съюз да бъде Патриоти плюс, така да го кажем”.


Ето и цялата реч на Волен Сидеров на форума: „Обединеният консерватизъм- ключовата посока в развитието на България”

Уважаеми гости от консервативния алианс и евродепутати, драги колеги от българския парламент!

Поканен бях да участвам в този форум от българския евродепутат Николай Бареков, който е член на групата на консерваторите и реформистите в Европейския парламент. Приех поканата, защото смятам, че темата на предложената от него дискусия, е важна и определяща за съдбата на Европа, което значи и на България. Приветствам присъствието на уважаемия гост – Ян Захрадил – президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти.

В каква Европа ще живеем след изборите за Европарламент през 2019 г.? В Европа, залята от незаконни мигранти, Европа на обезличените нации, заличените традиции и религия, на колонизираните национални икономики и на смачканото самочувствие на европейските народи?
Или в Европа на хилядолетни традиции, цивилизации и вековна приемственост на вяра, морал и християнски ценности? В Европа на отечествата, които си сътрудничат, запазвайки своята идентичност, национални особености, култура и език? В Европа на суверенни икономики и социални системи, които гледат първо интереса на своите граждани и тогава – интереса на наднационалните глобални компании? Аз избирам втората Европа! Затова съм тук и смятам, че съм сред съмишленици.

Ние, народите от бившия комунистически лагер, преминахме през големи изпитания. Аз съм участник в дисидентските антикомунистически дижения отпреди 30 години. Основател съм на софийската организация на независимия профсъюз Подкрепа, чийто създател доктор Константин Тренчев прекара няколко месеца в затвора за дейността си.

След падането на комунизма, ние - българите и нашите братя по съдба от Румъния, Унгария, Чехия, Словакия, Полша и бивша Югославия очаквахме бурен разцвет на демократичните свободи и стандарта на живот в своите страни. Вместо това получихме неолибералната доктрина за привилегиите на т.нар. малцинства, натиск да признаем еднополовите бракове, ликвидирането на традиционното семейство и буквално колонизиране на собствените им икономики от чужди за държавите ни интереси.

През 2005 г. основах партия Атака, която с идеите си застана срещу всичко това, защото беше неприемливо за българите. Всъщност Атака противопостави консервативни идеи на войнстващия либерализъм. 

През 2007 г., когато приемаха България в Евросъюза, аз предупредих от трибуната на българския парламент да не бързаме с радостта, защото това членство има плюсове и минуси. Евросъюзът има нужда от промяна и ние можем да я направим.

Сега е дошло времето идеите, за които ние от Атака се борим вече 13 години да станат основни в Европа. Нека заедно с нашите съмишленици от всички държави на Евросъюза се включим в решаващата битка за Европа през май месец 2019 г.!