Случайни хора се опитват да спъват националните интереси на България. Президентът се превръща в слабо звено във веригата България-НАТО-ЕС, между България и нейните съюзници на Балканите. Това заяви депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.
„Случайни личности като Румен Радев, които изпълняват проекти като президент, конфигурирани в североизточна посока. Радев бе посочен на Нинова. Извадиха го като заек от ръкава”, каза още Тодоров пред bTV.  

„Някои от ПГ на БСП, визирам Славчо Велков, създават огромен потенциал за проблеми във външната ни политика. Велков пусна интригата, че правителството е поело ангажимент да подкрепи референдума в Иракски Кюрдистан. В това няма нищо вярно.
Лица като Славчо Велков непрекъснато влизат във филми”, подчерта той и показа служебната характеристика на Велков, в която е записано, че проявява „необуздани нерви”.



Антон Тодоров бе категоричен, че ГЕРБ не започват война с президента, защото им бил „твърде малък”. „Големи са ни големите предизвикателства – битовата престъпност, как да съберем няколко милиарда, за да оправим бакиите на БСП”, посочи той.