Министърът на туризма Николина Ангелкова посети САЩ в рамките на двудневна работна визита. Там тя присъства като външен наблюдател на конгреса на Съюза на консерваторите и чу изказване на президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Интересно за мен по време на двудневната ми работна визита в САЩ бе да присъствам като външен наблюдател на конгреса на Съюза на консерваторите и да чуя изказване на президента на САЩ Donald J. Trump", написа Ангелкова на профила си във Фейсбук и добави:

"За мен бе истинско удоволствие да разговарям с „Клуба на младите професионалисти“ и с българската общност във Вашингтон. Популярността на България като дестинация непрекъснато нараства и всяка година се посещава от все повече чуждестранни туристи. Показателите за сектора са данни от статистиката за 2017 г., според които чуждестранните туристически посещения са над 8,882 млн. и се увеличават с 7,6% спрямо година по-рано. Още по-голям ръст от 9,3 на сто се отчита в приходите от международен туризъм. През 2017 г. общо постъпленията от сектора са 6,895 млрд. лв., показват данните на БНБ."