Валери Симеонов дава личен пример. Тези нарушения не са от вчера, но никой не си мърда пръста. Тук не говорим само за шум, но говорим и за данъчните и фискалните измами, за фалшивия алкохол и редица други криминални деяния в тези заведения. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на БНТ, коментирайки инициативата на вицепремиера да въведе ред по българското Черноморие.
По думите му, това, че никой до сега не го е направил означава, че хората на местно ниво ги е страх или работят заедно със собствениците на заведенията, които нарушават правилата. „Има нормативни актове за работата на тези заведения и те се нарушават от години. Всички знаят това“, подчерта той. „Начинанието на Валери Симеонов трябва да бъде похвалено“, добави той.

По думите му, акцент върху шума по курортите се поставя от медиите, иначе проверките са всестранни. Джамбазки обясни, че съпротивата от страна на политичеките опоненти на Симеонов са доказателство за провала им да се справят в миналото с тези проблеми.

Джамбазки осъди протеста в Слънчев бряг против инициативата на Валери Симеонов. По думите му, това е протест срещу спазването на закона. „Това е нелепо. Има си начини и ред за работа на заведенията, има и норми на шума. Това са го казали хора, които разбират – лекари“, добави той.