Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев публикува коментар във Фейсбук относно визитата на президента Румен Радев в Македония.

„Не мога да скрия разочарованието си от това, което направи Президентът Радев вчера! Дойде на военното гробище в Ново село (за първи път български Президент идва), седя 25 минути, каза нещо, че някакви неопределени "политически домогвания" били причината за унищожаването на българските военни паметници, не уважи хората дошли на това свято място и хукна да се среща с македонския президент в Дойран, който два пъти ни излъга - веднъж, че ще дойде в София на парада и втори път, че ще дойде на Ново село на церемонията. Президентът Радев не трябваше да се унижава и да напуска церемонията в началото още, за да се среща с Георги Иванов! Господин Президент, не някакви неопределени "политически домогвания", а комунистическата диктатура поругаваше и унищожаваше българските военни светини. Проявете смелост и надскочете своите пристрастия към комунизма и Георги Димитров, националният предател, кажете истината и отдайте почит към жертвите на комунизма! Чакаме Ви на Белене! За съжаление съм убеден, че няма да дойдете :(.

А ето и цитата от Румен Радев: "В продължение на десетилетия бяхме свидетели как паметници и гробове на български офицери и войници извън пределите на днешна България, ставаха жертви на политически домогвания и бяха разрушавани, взривявани, изравнявани със земята и поругавани. Днес времената са други”, написа Ковачев във Фейсбук.