Една среща между лидерите на Русия и САЩ би била изгодна и за двете страни. Това заяви в петък в интервю за Си Ен Ен бившият посланик на САЩ в Русия Томъс Пикеринг.
„Има широк кръг от въпроси за обсъждане. Президентът Тръм и президентът Путин са двама от най-влиятелните политици в света”, отбеляза той.  

Бившият посланик обърна внимание, че от предишната им среща в Хамбург през юли тази година двамата са имали много малко контакти. „Очевидно е, че въпросът с руската намеса в предизборната кампания в САЩ помрачи двустранните отношения”, подчерта той. „Би било полезно ситуацията да се промени. Това е изгодно и за двете страни”, каза още той.
 
Както БЛИЦ съобщи, Путин и Тръмп успяха да се срещнат във Виетнам. Руският президент дойде по-рано за общата снимка с участниците в срещата Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество и заедно с останалите лидери зае мястото си на специалния подиум. Един от последните пристигнали бе Доналд Тръмп.

Путин и Тръмп се ръкуваха и размениха няколко думи пред фотографите, след което се отправиха към залата, в която президентът на Виетнам бе организирал тържествен прием за всички държавни ръководители. Американският президент обаче не дочака края му и си тръгна преди всички, без да разговаря отново с руския си колега. 

Превод: БЛИЦ