7 министри от кабинета „Борисов 3“ ще отговарят на въпроси на депутати. Това се посочва в програмата за работа на Народното събрание.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще отговаря на въпрос за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще отговори на депутатско питане относно намерени стари неизбухнали боеприпаси в пловдивския район „Тракия”.

Министърът ще отговаря и на въпрос за становището на министерството за предстоящата среща на високо равнище на НАТО в Брюксел. На въпрос относно готовността за обезпечаване на летния туристически сезон ще отговаря вътрешният министър Валентин Радев.

За изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради ще отговаря регионалният министър Николай Нанков. Участие в парламентарния контрол ще вземат и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът на здравеопазването Николай Петров.