Oградата на бежанския лагер в Харманли вече е завършена. В това се увери днес областният управител на Хасково Станислав Дечев по време на поредната проверка на обекта, съобщиха от администрацията.

Оградата е с обща дължина 2 920 метра, като новите участъци са над 760 метра. Една част от тях са бетонни, с допълнително надграждане с метални колове и бруно. Другата част от новоизградените участъци е метална ограда, като вече съществуващата, също с надстройка и бодлива тел на височина 3 метра, пише Haskovo.net. На останалите места, където имаше запазени заграждения, оградата бе укрепена и надстроена, за да й се постави бруно или бодлива тел, и да стане непреодолима.

Единственото място, където все още се работи, е бетонната ограда покрай булеварда в Харманли. Там на 600 метра заграждение са монтирани колове. Сега се изпъва метално бруно, остават да бъдат завършени не повече от 200 м. „На практика РПЦ Харманли вече е с надеждни заграждения. Няма пробойни в оградата по цялата площ на центъра“, в това увериха областния управител на Хасково Станислав Дечев от фирмите, които работят на обекта. От тук нататък влизането и излизането от него ще става единствено през официалния портал.

Спешното строене на оградата, укрепването и вдигането й на височина от 3 метра по цялото почти 3-километрово протежение, бе наредено от премиера Бойко Борисов, заради размириците, които избухнаха в центъра на 24 ноември.