Бившата адвокатка на "Мултигруп", а понастоящем шеф на бутикова партийка и адвокат на скандални бизнесмени Татяна Дончева, пое диригентската палка на протестите за "Емко".

Фирмата на скандалния бос и ортак на банкера беглец Цветан Василев - Емилиян Гебрев е с временно отнет лиценз от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия заради установени при проверка на служба КОС нарушения при съхранение на боеприпасите. Нейни служители излязоха уж на спонтанен протест пред парламента по-рано днес, който обаче най-вероятно е финансиран с парите от ограбената и фалирана от Цветан Василев и компанията КТБ. 

Ролята на Татяна Дончева, която е адвокатка и на друг скандален бизнесмен Гриша Ганчев, явно е на маша, която да ръчка протестите на обикновените служители на Гебрев, в момент, когато държавата се е заела да сложи ред в оръжейната индустрия, като лиши частните посредници, застанали на входа и изхода на военните заводи като "Дунарит", например, да точат лесни печалби.

Неслучайно премиерът Борисов заяви тези дни: "Г-н Гебрев си спомня онези разговори, тогава се молех на оръжейните фирми да помогнат. На входа и на изхода са се наредили частните компании и печалбите отиват при частните фирми. Държавата има ангажимент държавните заводи да работят, държавната „Кинтекс” да работи за държавните заводи и ако е пълен капацитетът, да помага на частните. Не може държавната фирма и държавните заводи да работят за посредници. Отдавна съм го казал, че посредниците трябва да се махнат”.

Явно обаче твърдата позиция на държавата не устройва свикналите на лесни печалби посредници като Гебрев и покровителят му зад граница Цветан Василев и те сега са впрегнали и Татяна Дончева да раздухва истерично протестите по жълтите павета. Но са заложили на бита карта...

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ